[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Oferujemy: projekt technologiczny dla gastronomii (restauracji, pizzerii, barów, kawiarni, kuchni szpitalnych, cateringowych, hotelowych, stołówek, domów weselnych, powierzchni sklepowych, piekarni, itp.), zakładów przemysłowych oraz obiektów handlowych.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”248″ img_size=”1920×580″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
CO ZAWIERA PROJEKT TECHNOLOGICZNY
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
- pomoc w wyborze lokalu
- przy otwieraniu obiektu gastronomicznego/zakładu spożywczego jest wybór lokalu/obiektu. Niezbędne jest uwzględnienie obowiązujących przepisów i wymogów sanitarnych już na tym etapie. Pozwoli to na uniknięcie potencjalnych problemów w czasie projektowania i funkcjonowania obiektu.
- inwentaryzację stanu istniejącego,
- uzgodnienia z Inwestorem,
- opis działalności obiektu
- projekt układu funkcjonalnego pomieszczeń z pokazaniem głównych przepływów technologicznych, spełniający wymogi Sanepidu
- wykaz pomieszczeń
- dobór i rozmieszczenie urządzeń technologicznych
- doradztwo w wyborze dostawcy sprzętu poprzez:
– spotkania z dostawcami,
– porównanie i wybór najkorzystniejszej oferty
– prowadzenie rozmów negocjacyjnych z dostawcami
- wytyczne dla branż: architektoniczno-budowlanej, wodno-kanalizacyjnej, wentylacji, klimatyzacji, centralnego ogrzewania, gazu, elektrycznej
- wykaz zapotrzebowania na media
- zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawcę san-hig, bhp, ppoż, weterynarza (jeśli wymagane)
- uczestnictwo w odbiorach końcowych – w miarę potrzeby
Projekt uwzględnia wymogi systemu HACCP.
Dokumentacja przekazywana jest w wersji papierowej oraz elektronicznej.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]