[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Oferujemy: projekt technologiczny dla gastronomii (restauracji, pizzerii, barów, kawiarni, kuchni szpitalnych, cateringowych, hotelowych, stołówek, domów weselnych, powierzchni sklepowych, piekarni, itp.), zakładów przemysłowych oraz obiektów handlowych.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”248″ img_size=”1920×580″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

CO ZAWIERA PROJEKT TECHNOLOGICZNY

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • pomoc w wyborze lokalu
  • przy otwieraniu obiektu gastronomicznego/zakładu spożywczego jest wybór lokalu/obiektu. Niezbędne jest uwzględnienie obowiązujących przepisów i wymogów sanitarnych już na tym etapie. Pozwoli to na uniknięcie potencjalnych problemów w czasie projektowania i funkcjonowania obiektu.
  • inwentaryzację stanu istniejącego,
  • uzgodnienia z Inwestorem,
  • opis działalności obiektu
  • projekt układu funkcjonalnego pomieszczeń z pokazaniem głównych przepływów technologicznych, spełniający wymogi Sanepidu
  • wykaz pomieszczeń
  • dobór i rozmieszczenie urządzeń technologicznych
  • doradztwo w wyborze dostawcy sprzętu poprzez:

– spotkania z dostawcami,

– porównanie i wybór najkorzystniejszej oferty

– prowadzenie rozmów negocjacyjnych z dostawcami

 

  • wytyczne dla branż: architektoniczno-budowlanej, wodno-kanalizacyjnej, wentylacji, klimatyzacji, centralnego ogrzewania, gazu, elektrycznej
  • wykaz zapotrzebowania na media
  • zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawcę san-hig, bhp, ppoż, weterynarza (jeśli wymagane)
  • uczestnictwo w odbiorach końcowych – w miarę potrzeby

Projekt uwzględnia wymogi systemu HACCP.

Dokumentacja przekazywana jest w wersji papierowej oraz elektronicznej.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]